Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Після перемоги я обов'язково
Всього 6 чоловік

ДЕНЬ ЮНОГО НАТУРАЛІСТА

Дата: 23 вересня 2022 о 16:10, Оновлено 23 вересня 2022 о 16:55
120 переглядів

23 вересня у КЗ «Золотоніська санаторна школа Черкаської обласної ради» пройшов День юного натураліста під гаслом «Юннат – це на все життя», кураторами якого були вчитель біології Валерій Валерійович Ростанець та учителька хімії Світлана Михайлівна Носенко.

 Про незвичайну подію, яка відбуватиметься в школі, можна було здогадатися ще звечора 22 вересня за запахом чорнобривців, що заполонив усю школу. А все тому, що у  школі було оголошено виставку-конкурс на кращу осінню композицію. Чого тільки не було у нашій виставковій зоні: чарівна гусінь з яблук, милі їжачки з груш та винограду (7клас), квіти, які переливаються з чашки в тарілку (8-б клас), різноманітні букети з чорнобривців та осіннього різнотрав’я у глечиках, кошиках, майстерно зроблених з кори ящиках (5 клас), груші, перчики з чарівними посмішками (4-а, 4-б, 5 та 11 класи). А які чудові портрети з осіннього листя створили учні 4-а, 4-б та 5 класу! Учні 11 класу створили неповторну композицію з кавуна та гарбузів, які додали нашій виставці яскравих барв.

Розпочалося свято із подорожі в світ природи, під час якої 9-класниці Аня Лебідь та Настя Маркович розповіли учням про наш чудовий дендрологічний парк, його мешканців та рідкісні рослини, що ростуть в ньому.

А потім учнів запросили до хімічної лабораторії, де Світлана Михайлівна Носенко продемонструвала  неймовірні таємниці хімії-чарівниці, хімії-помічниці, хімії-дослідниці. Спочатку Світлана Михайлівна повела дітей у світ казки та пригод. Разом з дітьми вона очищувала сіль від піску. Тепер діти знають, як в умовах туристичного походу відділити сіль від піску та трави,  якщо раптом ненароком її хтось розсипле у траву чи пісок. Учителька навчила дітей виявляти шкідливі домішки у продуктах харчування. Разом з дітьми вона перевірила якість кетчупу, сметани, сиру. І що ви думаєте? У кетчупі виявили крохмаль.  Приємно, що сметана і сир виявилися якісними.

Із захопленням четвертокласники спостерігали за тим, як з-під вогню вилазять змії – це Світлана Михайлівна продемонструвала їм цікавий дослід.

Найактивнішими дослідниками природи були Дудник Євгеній, Ляшенко Ярослав, Лисак Святослав, Пуха Тамара, Козюра Владислав, Ніцак Андрій, Марченко Луїза-Марі, Макота Вадим, Михайленко Артем, Хвиль Іван, Гавриш Микола, Задорожний Ярослав, Антоненко Олександр, Крижанівська Анна, Карагодін Михайло, Пряда Ельвіра, Алєксєєва Анастасія, Чернявський Назар, Шадловський Назар, Бессараб Марія, Семенюта Даніл, Стеблівець Надія, Макота Міша, Загородня Руслана, Щербаченя Варя, учні 4-а та 4-б класів.

Ще довго будуть юрмитися діти та дорослі  біля нашої виставки. Кожен цього дня відчув себе частинкою природи і знайшов час визирнути у вікно, щоб помилуватися красою осені. Щиро дякуємо батькам за допомогу у підготовці виставки!

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.