Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Після перемоги я обов'язково
Всього 6 чоловік

МІСЯЧНИК БІБЛІОТЕК

Дата: 27 жовтня 2023 о 13:56, Оновлено 27 жовтня 2023 о 14:10
202 перегляда

Пройшов завершальний четвертий тиждень Місячника шкільних бібліотек.

У читальній залі шкільної бібліотеки відбулася гра «Українські прислів’я та приказки»  з учнями 3 класу (класний керівник Надія Синьоок, вихователь Галина Гончаренко) і 4 класу (класний керівник Світлана Романенко, вихователь Раїса Гринь). У виконанні учнів прозвучали влучні прислів’я та приказки, які склав наш мудрий український народ про Україну, про безмежну любов до рідної землі, батьківського дому.  З вуст дітей линули найкрасивіші прислів’я про нашу Батьківщину: «Грудка рідної землі дорожча за золото», «Батьківщина – мати, умій за неї постояти», «За рідний край життя віддай». Захід завершився переглядом презентації «Прислів’я про Україну».

      Темою твору, який написали учні 10 класу (класний керівник Світлана Іващенко, вчителька української мови Наталя Панфілова) була «Вірю в майбутнє твоє, Україно!». Учень Іван Сафонов написав про те , що пройдуть ці важкі часи і Україна знову розквітне. Всі її герої, які поклали своє життя за нас, залишаться у пам’яті назавжди. Ніхто з них не буде забутий. «Слід зробити все, щоб примножити багатства і красу рідної землі, працювати для зростання добробуту своєї країни» (Дем’ян Беркутов). «Моя віра в майбутнє України,  - пише Матвій Щербина, - базується на оптимізмі та переконанні, що ми, українці, незважаючи на важкі випробування, які спіткали нашу країну, зможемо подолати всі труднощі та побудувати краще суспільство». Інші учні теж вірять в щасливе майбутнє України!

       Учні 8-11 класів зустрілися і поспілкувалися з захисником України, воїном-земляком Валерієм Анатолієвичем Жуковським, майором, жителем нашого міста. Це людина сильної волі, міцного характеру, упевнений у собі, справжній патріот України. Відповідаючи на численні запитання учнів, Валерій Анатолійович намагався у доступній формі розповісти школярам про життя на війні, про те, як боронять довірені об’єкти, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, і про все те, що цікавило дітей. Говорили про військові будні зі сльозами на очах, а в залі панувала тиша. Валерій Анатолійович щиро подякував дітям за те, що вони морально підтримують солдатів своїми листами, малюнками, оберегами. Ця підтримка для воїнів є надзвичайно важливою!

       У читальну залу шкільної бібліотеки були запрошені учні 9-а класу (класний керівник Наталія Строкань) на екскурсію  історією нашої України «Наш край легендою і славою овіяний». Учні переглянули презентацію «Сім чудес України» про найкращі природні місця та історично-архітектурні пам’ятки  України, а також відео «Визначні перлини України під охороною ЮНЕСКО». Дітей зацікавив відеожурнал «7 замків та фортець України». Наталя Михайлівна побувала в шести з них і розповіла про це присутнім. Туристична відеоподорож «Сім чудес Черкащини» стала продовженням першої Всеукраїнської акції «Сім чудес України». На завершення заходу учні переглянули довідкову літературу: Ф. Зубанич «Довколосвітня подорож у пошуках України», О. Друг «Вулицями старого Києва», В. Власова «Визначні пам’ятки в історії України», Тритомник «Історія української культури», В. Печерського «Замки та фортеці України», Л. Івшиної «Сила м'якого знака», або «Повернення Руської правди». Дітей зацікавили великі красиво ілюстовані альбоми про Україну: В. Речинського «Замки та фортеці України»,  М. Поповича «Україна неповторна».

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.